Specialist in bamboe en siergrassen


  Verzorging Bamboe


  Bodem

  Zorg voor een goed doorlaatbare bodem, als de bodem te dicht is kan dit wortelverstikking veroorzaken en zal de groei van uw bamboe sterk beperken. Bamboe is een dankbare plant die op verschillende bodemtypes kan groeien. Het zijn ook sterk groeiende planten, die heel wat voeding nodig hebben. In het voorjaar bemesten.

  Controle

  Cotroleer ieder jaar de aangeplante bamboe op uitlopers. Indien nodig kunnen gepaste maatregelen worden genomen.

  Stengels

  Naarmate de aanplant ouder wordt zullen ook meer en meer dode stengels zich in het midden van de plant ophopen. Het is dan nodig, om deze dode stengels te verwijderen. Dit komt de uitgroei van nieuwe scheuten ten goede.

  Scheuten

  Nieuwe scheuten lopen bij bamboe uit vanaf het voorjaar tot in het najaar. De meeste soorten schieten in het voorjaar, met soms een tweede 'vlucht' later op het jaar. Chimonobambusa scheuten groeien uit in het najaar, en andere soorten kunnen gedurende het hele groeiseizoen scheuten geven.


  Afrijping en afharding

  Om een goede afrijping en afharding van de stengels naar de winter toe te bevorderen, gebruiken we geen stikstofrijke meststoffen in de zomer of het najaar.

  Bamboe in uw tuin


  Bamboe is in vele variaties te gebruiken, ook is een een grote variatie aan groeivormen, waardoor de bamboe als sierplant, maar ook als heg, solitaire of bodembedekking gebruikt kan worden. Bamboe laat zich bovendien ook goed combineren met vele andere planten in uw tuin. De groene kleur van bamboe, ook in de winter, levert een uitstekende achtergrond, waarbij tal van bloemkleuren beter tot hun recht komen in de tuin. Bamboes zijn rustpunten in de tuin.

  Verzorging Siergrassen


  Siergrassen zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig of geen last van ziektes.
  De meeste sterven wel bovengronds af in de winter maar ondergronds overwinteren ze prima. Ze vormen pollen en als deze te groot worden kunnen ze in het voorjaar worden gedeeld. Een aantal soorten zijn wintergroen. Na de winter kunnen de afstervend soorten gewoon vlak boven de grond wegsnoeien.